Az édeskömény leves ma nálunk kifejezetten méregtelenítő céllal készült. Vörösbor és kecskesajt kombinációt nem kell megmagyarázni, mert egyszerűen nyerő páros
Az édeskömény többféle áldásos hatása mellett jót tesz a májnak és így könnyebbé teszi másnapi alkoholos állapot elviselését.
A gumóról már többször írtam, hogy idei év kedvenc zöldsége lett nálam, pedig régebben nem szerettem az erős ánizsos íze miatt. De mostanra már ha tehetem minden salátába teszek belőle és nem és sütve pedig kifejezettem imádom, amikor elszáll az az erős ánizs zamata és átveszi a helyét valami édeskés, római kömény fűszer ízű finomság. Az édeskömény leves íze egy picit a Lyoni hagymalevesre hasonlít talán….
 
Hozzávalók:
1 db édeskömény gumó
2 dl száraz vörösbor
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 liter húsleves alaplé
1 kk őrölt római kömény
2 dl főzőtejszín
3 ek szójaszósz
 
15 dkg kecskesajt
1 tortilla lap
 
 
Az édesköményt felkockázzuk, a pórét felszeleteljük és a zúzott fokhagymával együtt felöntjük a vörösborral. Kicsit együtt forraljuk, majd hozzáöntjük a húslevest és lassú tűzőn puhára főzzük. Egy kis őrölt római köménnyel és szója szósszal ízesítjük.
A végén belekeverjük a tejszínt is és kecskesajt pirítóssal vagy kecskesajtos roláddal tálaljuk.
 
Kecskesajt rolád
Előre gyártott tortilla lapra rákenjük a kecskesajtot (Tipp: nálam mindig van otthon tortilla lap, mert bármikor gyors szendvics készíthető vele) Felgörgetjük, majd éles késsel felszeleteljük. A kecskesajt gurigákat a leves tetejére helyezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr63470840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:17

Recept elkészítése - a piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a lekvárral, ha túl sűrű likőrrel hígítjuk. A cukrot a tojással habosra keverjük, gőz fölött besűr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása