2011.11.20. 16:21
Tésztavarázs, szakácskönyv kuriózum
Rengeteg szakácskönyvvel büszkélkedhetek, lassan a gasztro témájú kiadványok a könyvespolcomon már meghaladják a 2,5 métert.
Nagyon sok jó ötletet lehet belőlük meríteni, de van egy- két könyv aminek a főzés szeretetét köszönhetem. Ilyen például a 99 Receptes Lajos Mari könyvek, amiből először kaptam kedvet a változatos ételek készítéséhez és még a teljesen kezdők is nyugodtan elkezdhetnek belőle főzni, mert minden mozzanatot részletesen ír le.
Rajongok az igazi autentikus szakácskönyvekért, amikben nemzetek eledeleit valóban úgy írják le, ahogy az otthonokban készítik. Több jobbnál jobb orosz, török, spanyol, olasz és francia szakácskönyvem mellé most sikerült egy igazi szakácskönyv kuriózumot beszereznem, Michel Roux Tésztavarázs könyvét.
Michael Roux több mint 20 éve Michelin csillagos szakács ebben a könyvében részletesen írja le a különféle sós és édes tészta alapok elkészítését néhány klasszikus fogással együtt.
Három Michelin csillag büszke birtokosa Michel Roux akinek a mellékelt könyve nem véletlenül volt óriási siker angol és francia nyelvterületen. A hazai háziasszonyoknak , gasztroőrülteknek és profi séfeknek is tud újat mutatni a tésztakészítés minden területén ez a szép kiadvány.
Becsülöm benne, hogy nem a konyhai robotgépekre épít, hanem visszarepít minket a kézi tésztakészítés világába visszahozza nagyanyáink kézügyességét.
Ez a könyv áttöri a mítoszt miszerint a tésztakészítés bonyolult lenne. Csupa könnyen elsajátítható receptet tartalmazó gyűjtemény részletesen leírja a tészta készítés mozzanatait olyan egyértelműen, hogy mi is magabiztosan nekivághassunk.
Igazi hiteles leírások révén ismerhetjük meg a linzertésztát, a leveles tésztákat, a croisson tésztát, az égetett tésztákat , brióst vagy pizzatésztákat. Többek között olyan klasszikus recepteket ismerhetünk meg, mint a qiuche lorraine , coustarde-ok különféle töltelékkel , Tart tatin almatorta, cseresznyés clafoutis, tésztában sült nyúlpástétom vagy tésztakéregben sült bélszín.
Ilyen hiánypótló szakácskönyvre már régóta vágytam, már tudom, hogy mit veszek a barátaimnak karácsonyra.
A Dining Guide oldalán kedvezményesen is megrendelhető: http://www.diningguide.hu/tesztavarazs
Szólj hozzá!
Címkék: könyv tészta könyv ajánló
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek