IMG_2291.JPG 

Sült paprika kecskesajttal és dióval…. van akinek nem csorog a nyála, ha ezeket a hozzávalókat hallja?

Pláne ha még ínyencségekkel turbózzuk föl és egy kis túróval , aszalt paradicsommal  , édesköménnyel és főtt bulgurral összekeverve könnyed vacsora készíthető velük.

 

Hozzávalók:

10 dkg bulgur

3 db kápia paprika

5-6 db olajban pácolt aszalt paradicsom

1 levél édeskömény

12 dkg túró

12 dkg kecskesajt

1 marék dió

10 cm póréhagyma

 

A kápia paprikákat tollal megkenjük olivaolajjal és egy alufóliával bélelt tepsie fektetjük és 180 C fokos sütőben sütjük kb. 30 percig, hogy a paprika héja fekete hólyagos legyen. Ha megsült, akkor kivesszük, picit letakarjuk hogy saját gőzétől jobban ledobja a héjját. Ha kisség kihült megpucoljuk és kockára vágjuk.

Közben 1 liter vízben feltesszük főni a bulgurt , kb. 15 perc múlva ha megpuhul leszűrjük és salátás tálba öntjük.

Hozzákeverjük a túrót, a karikára vágott hagymát, a feldarabolt aszalt paradicsomot, csíkokra vágott édesköményt, a sült paprikát, a durvára vágott diót és a tetejére (vagy mellé tesszük a kecskesajtot)

Friss baguette-el , fekete kenyérrel vagy akár magában is fogyasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr263398224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása