IMG_2065.JPG

Zamatok, illatok, ízek remek keveréke ez a  különleges cukkini saláta, ugyanis  a  forró sült cukkínihez keverünk mentát és kecskesajtot.
 Dél-Európában vagy Észak -Afrika országaiban minden háziasszonynak van saját mentás cukkinis receptje. Van aki vastagabbra karikázza a cukkinit vagy hasábokra vágja mielőtt kisütik. Megszórhatjuk friss mentával, vagy a szárított változattal. A lényeg, hogy nagyon jó minőségű olivaolajjal süssük ki.
A kecskesajt ráolvad a sült cukkínire és krémes ízzel vonja be.
Bátran ajánlom ezt a délies könnyed zamatos fogást előételnek, vagy diétás vacsorafogásnak.

 Hozzávalók:
2 db cukkini
2szál újhagyma
1 db kaliforniai paprika
10 dkg kecskesajt
2 kk szárított menta
2 kk petrezselyem apróra vágva

A cukkinit vékony karikára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olivaolajon aranysárgára sütjük kis adagokban. Aztán egy a maradék olajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát és az apró pici piros kockákra vágott paprikát is.
A megsült cukkinit tálra szedjük, ráterítjük a pirított hagymát , a paprikát,  megszórjuk mentával, rámorzsoljuk a kecskesajtot és végül meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr503325027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása