IMG_6708.JPGA narancsos sárgarépás szuper karotinbomba  sütőtöklevesemről már írtam tavaly egy posztott, amire rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. (http://mindenkaja.blog.hu/2010/09/25/narancsos_chilis_sutotok_kremleves)
Most annyiban változtattam a recepten, hogy a sütőtököt nem tettem föl főzni, hanem előtte sütőben megsütöttem.
Nem győzöm hangsúlyozni , hogy a mézédes sült tökhöz remekül illik a kicsit fanyar narancs és igazán finom akkor lesz, ha csípős chilit is adunk hozzá!

Hozzávalók
1 közepes sonka sütőtök kb. 0,5 kg
1 szál újhagyma
1 db narancs
1 szál sárgarépa
1 húsleveskocka
Szerecsendió, őrölt gyömbér, chilipaprika

 A sütőtököt kettévágjuk, kimagozzuk, majd nagyobb szeletekre vágva egy tepsiben megsütjük 180 C fokon kb. 50 perc alatt.  Ezt a műveletet akár fél nappal előtte is elvégezhetjük, addig is finom sült tök illat fog terjengeni a lakásban.
Addig lereszeljük a sárgarépát , megpucoljuk és felszeleteljük a narancsot.
Ha kihűlt a sült sütőtök, akkor kivájjuk a héjából és egy lábasba összemelegítjük  3 dkg vajjal ,  egy szál karikára vágott újhagymával, a reszelt sárgarépával és a naranccsal. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockát és 10 percig főzzük. Közben szerecsendióval, őrölt gyömbérporral és chili paprikával ízesítjük.
Botmixerrel leturmixoljuk, majd belekeverünk 2 dl tejszínt és egy picit újraforraljuk.
Melegen, hántolt tökmaggal meghintve tálaljuk.

 IMG_6701.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr213306867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása