IMG_1887.JPG

Szerintem a  csirke legfinomabb húsa a csirkeszárny felső harmada. Na ebből készül ez a buzogány! Kicsit pepecselős "kifordítani"  a  csontról a húst, de  az íze kárpótol az előkészítésbe fektetett munkáért.  A buzogányban a csirkeszárny bőre kerül a hús közepére , így sütés közben még szaftosabb lesz a husi.

 Hozzávalók:
15 db csirkeszárny
2, 5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
Szezámmag

 A csirkeszárnyak felső húsos harmadát levágjuk (a maradékból finom húsleves, vagy rizottót készíthetünk). Éles késsel fellazítjuk a csirkeszárny kisebbig ízülete mellett a húst a csonton, majd a szemben lévő csontvére gombócszerűen kifordítjuk, azaz buzogányokat formálunk belőlük.
A csirkéket   tálba tesszük és pár órára fokhagymás tejbe áztatjuk.
A zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot és a csirkeszárnyakat bepanírozzuk: lisztbe forgatjuk, tojásba hempergetjük és szezámmagos zsemlemorzsával szórjuk meg.
Nagy lábosban olajat hevítünk és közepes erősségű tűzön kb. 10-12 percig sütjük a buzogányokat, hogy aranyszínűek legyen.

 Tálalhatjuk rizses körettel, zöldfűszeres joghurtmártással vagy akár csipős paradicsomszósszal

IMG_1895.JPG007_Kulinariablog28.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr153289702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása