2011.09.03. 15:27
Borjú rakottas
Finom tejes darált borjúhúsból készült paradicsomos pikáns ragut fűszeres krumplival együtt sütőben sütjük ki. Tetejére finom feta sajtot olvasztunk.
Ez az étel a TABBAK- nevű krumplival rakott darált borjúhús kicsit extra módon elkészített változata.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
50 dkg darált borjúhús
10 dkg feta sajt
5 szelet bacon
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek chilipaprika
2 ek paradicsompüré
1 kk kakukkfű
1 kk rozmaring
3 db babérlevél
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és enyhén sós vízben 15 percig előfőzzük.
Ha félig megfőtt a krumpli, akkor leszűrjük és egy tepsibe terítjük. Megszórjuk zöldfűszerekkel ,meglocsoljuk oliva olajjal és 20 percre betesszük a sütőbe, hogy egy kicsit kérgesre süljön.
Addig egy serpenyőben kisütjük a felkockázott bacon zsírját, majd rátesszük és üregesre pároljuk a karikára vágott hagymát és fokhagymát.
Ha szép aranyos szint kapott, akkor jöhet a darált borjú, amivel együtt pirítjuk. Megfűszerezzük a chilipaprikával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, babérlevéllel, sóval, borssal . Hozzáadjuk a paradicsompürét , felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Ha elkészültünk, akkor a tepsis krumplit tetejére szépen eloszlatjuk a darált borjú ragut , majd feta sajtot morzsolunk rá és paradicsomkarikákkal díszítjük.
Sütőben még 20 percit sütjük és friss paradicsomsalátával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: krumpli borjú feta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek