Finom tejes darált borjúhúsból készült paradicsomos pikáns  ragut fűszeres krumplival együtt sütőben sütjük ki. Tetejére finom feta sajtot olvasztunk.
Ez az étel a TABBAK- nevű krumplival rakott darált borjúhús kicsit extra módon elkészített változata.

 

Hozzávalók:

50 dkg krumpli

50 dkg darált borjúhús

10 dkg feta sajt

5 szelet bacon

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek chilipaprika

2 ek paradicsompüré

1 kk kakukkfű

1 kk rozmaring

3 db babérlevél

 

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és enyhén sós vízben  15 percig előfőzzük.

Ha félig megfőtt a krumpli, akkor leszűrjük és egy tepsibe terítjük. Megszórjuk zöldfűszerekkel ,meglocsoljuk oliva olajjal és 20 percre betesszük a sütőbe, hogy  egy kicsit kérgesre süljön.

Addig egy serpenyőben kisütjük a felkockázott bacon zsírját, majd rátesszük és üregesre pároljuk a karikára vágott hagymát és fokhagymát.

Ha szép aranyos szint kapott, akkor jöhet a darált borjú, amivel együtt pirítjuk. Megfűszerezzük a chilipaprikával, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, babérlevéllel, sóval, borssal . Hozzáadjuk a paradicsompürét , felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt 20 percig pároljuk.

Ha elkészültünk, akkor a tepsis krumplit tetejére szépen eloszlatjuk a darált borjú ragut , majd feta sajtot morzsolunk rá és paradicsomkarikákkal díszítjük. 

Sütőben még 20 percit sütjük és friss paradicsomsalátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr283200031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása