Családom előszeretettel fogyaszt hétvégenként reggelire  különböző halkrémeket . Pirított kenyérhez gyakran készítek paradicsomos heringsalátát, vagy mustáros szardíniát, de a  tonhalkrém citrommal és kapribogyóval képviseli a halkrémek igazi gourmet változatát. Nem csak aprószemű sós lében el tett kapribogyót lehet most már a boltok polcain találni, hanem létezik a nagyobb szemű kb. 2cm-es változata is (lásd fényképen), mely sokkal zamatosabb, kiválóan illik a halas ételekhez nem csak az ételbe keverve hanem savanyúságként felszolgálva is.

Igazán gyorsan lehet elkészíteni és  az alapanyagok sem bonyolultak.

 Hozzávalók:

2 db Rio Mare tonhalkonzerv sós lében ( aki a zsírosabb variációt szereti, az választhatja az olivaolajban eltett tonhalat is)

5 dkg kapribogyó 

1 szál újhagyma

1 db citrom

2 ek tejföl

1 csokor petrezselyem

Só, törött bors

 

 A tonhalkonzerv levét leöntjük, majd tálban villával összetörjük egy kicsit a hal húsát. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet , a karikára vágott újhagymát, a felvágott kapribogyót, a tejfölt és belefacsarjuk a citrom levét. Picikét megsózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk. Igény szerint egy pici mustárral is ízesíthetjük, de csak óvatosan, mert a mustár nagyon el tudja vinni a krém ízét.

Reggelire friss vagy akár pirított kenyérrel illetve zöldsalátával tálaljuk.

Vacsorára kifőtt spagetti tésztához is adhatjuk feltétként. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr673073930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása