2011.07.17. 11:24
Tonhalkrém kapribogyóval
Családom előszeretettel fogyaszt hétvégenként reggelire különböző halkrémeket . Pirított kenyérhez gyakran készítek paradicsomos heringsalátát, vagy mustáros szardíniát, de a tonhalkrém citrommal és kapribogyóval képviseli a halkrémek igazi gourmet változatát. Nem csak aprószemű sós lében el tett kapribogyót lehet most már a boltok polcain találni, hanem létezik a nagyobb szemű kb. 2cm-es változata is (lásd fényképen), mely sokkal zamatosabb, kiválóan illik a halas ételekhez nem csak az ételbe keverve hanem savanyúságként felszolgálva is.
Igazán gyorsan lehet elkészíteni és az alapanyagok sem bonyolultak.
Hozzávalók:
2 db Rio Mare tonhalkonzerv sós lében ( aki a zsírosabb variációt szereti, az választhatja az olivaolajban eltett tonhalat is)
5 dkg kapribogyó
1 szál újhagyma
1 db citrom
2 ek tejföl
1 csokor petrezselyem
Só, törött bors
A tonhalkonzerv levét leöntjük, majd tálban villával összetörjük egy kicsit a hal húsát. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet , a karikára vágott újhagymát, a felvágott kapribogyót, a tejfölt és belefacsarjuk a citrom levét. Picikét megsózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk. Igény szerint egy pici mustárral is ízesíthetjük, de csak óvatosan, mert a mustár nagyon el tudja vinni a krém ízét.
Reggelire friss vagy akár pirított kenyérrel illetve zöldsalátával tálaljuk.
Vacsorára kifőtt spagetti tésztához is adhatjuk feltétként.
Szólj hozzá!
Címkék: citrom tejföl tonhal újhagyma petrezselyem
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek