2011.06.19. 14:01
Meggymártás
Szerencsémre nagyon finom termésű saját Pándy meggyfánk van. Amióta nem engedjük a szomszéd bácsinak, hogy a mi fáinkat permetezze, azóta szebben terem. Már csak le kell szedni és kimagozni. Sült hús mellé készítettem köretnek egy kis meggymártást.
Hozzávalók:
1/2 kg meggy
1 kk őrölt fahéj vagy 1 rúd fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
2 ek cukor
4 dl joghurt
4 ek liszt
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, majd feltesszük főzni annyi vízben ami éppen csak ellepi. Őrölt fahéjjal , szerecsendióval fűszerezzük és mellé dobunk egy kis citromhéjat is. Ízlés szerint adagoljuk a cukrot és 3-4 percig forraljuk. Liszttel elkevert joghurttal behabarjuk és sűrűsödésig forraljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek