2011.05.22. 10:40
Főtt retek saláta gomolyával
A főtt retket érdemes kipróbálni, mert egy kicsit olyan spárgás íze van ami remekül illik a salátákhoz.
Figyelni kell rá, hogy erőteljesen átveszi a főzővíz ízét, ezért mi tudjuk szabályozni,hogy milyen ízű főtt retket szeretnénk. Egy kevés ecet, só és édes legyen benne.
Főtt retek készítése
Megmossuk a hónapos retket , majd kis késsel levágjuk a tetejét és az alját.
Kis lábosban feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi.
1 evőkanálnyi ecettel, 1 evőkanál mézzel és csipet sóval ízesítjük a főzőlevét. Kb 20 perc alatt megfő. Utána üvegbe szedjük, ráöntjük a levét és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Hozzávalók
fél fejes saláta
2 szál újhagyma
6-8 db főtt hónapos retek
2 db tojás
10 dkg kecske gomolya sajt
friss chilipaprika
Fejes salátát levelekre szedjük, megmossuk és leszárítjuk (Tipp: jó szolgálatot tehet a saláta centrifuga).
Keményre főzzük a tojást , megpucoljuk és felkarikázzuk.
A salátára szórjuk a felszeletelt főtt retket, a karikázott újhagymát, egy kis chilipaprikát és sok -sok gomolyasajtot.
Meglocsoljuk olivaolajjal és a főtt retek ízletes ecetes mézes levével.
Variálhatjuk a főtt retek salátát, ha a gomolyasajtot helyettesítjük füstölt lazaccal vagy tonhal konzervvel.
Szólj hozzá!
Címkék: saláta retek gomolya
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek