Igazi húsvéti fogás a főtt füstölt sonkával töltött tojás, bár én egyszerű hétköznapi gyors vacsoraként is szoktam készíteni sonka nélküli változatban.
 
Hozzávalók:
8 db tojás
2 szál újhagyma
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
2 ek mustár
1 dl tejföl
só, színes törött bors
reszelt parmezán sajt
 
A sütőt előmelegítjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és kiskanállal kivájjuk a sárgájukat egy tálba.
(Tipp: egy picit ki szoktam kanyarítani a fehérjéből is, hogy szélesebb tölteni való mélyedésünk legyen és tojásfehérjét is hozzákeverem a töltelékhez)
A kivájt tojásokat vajjal kikent serpenyőbe helyezzük.
Az újhagymát felszeleteljük a zöld szárával együtt és a főtt tojássárgájához keverjük. A húsvéti sonkát apróra kockázzuk.
Összekeverjük a tojást , a hagymát , a sonkát majd hozzáadjuk a mustárt a tejfölt és ízesítjük sóval, színes törött borssal.
Kiskanállal betöltjük a tölteléket a tojásokba, a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, majd 180 C fokos sütőben kb 10 perc alatt világos aranyszínűre sütjük (nem kell sok idő neki, nehogy kiszáradjon).

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr382849671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kricsfalussy Beáta | TOJÁSOLÓ 2011.04.23. 21:27:53

Az idők folyamán mintha feledésbe merült volna, miért, hogyan alakultak ki a különféle húsvéti szokások. Igaz, vallásonként és kultúránként változtak és változnak, de szinte mindegyik kapcsolatba hozható a tavaszvárás és az újjászületés ünneplésével. H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása