Sikerült többféle nagyon finom durumlisztből készített olasz spagetti tésztát beszereznem , többek között toszkán Martelli család tradicionális alapokon készített házi tésztáját és a Rustichella d'abruzzo cég színes óriás hosszú spagettijeit.
Úgyhogy ismét egy isteni megunhatatlan tésztavariációt készítettem rengeteg friss és színes zöldségből.
Ha valakinek nagyon hiányozna bele húsféle, akkor bacon csíkokat lehet alá pirítani és egyből férfi gyomor laktatóbb étel lesz belőle. Nálunk most tavaszi diétás hét van, ezért most a bacont kihagytuk .
 
Hozzávalók:
400 g spagetti tészta
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
2 szál zellerszár (angolzellerből)
1/3 édeskömény felszeletelve
2 szál sárgarépa
1kk. reszelt gyömbér
10 dkg feta sajt
1 marék dió
 
 
 
 
 
 
A tésztát feltesszük főzni egy nagy lábos forró vízben, kevés olivaolajjal és 1 ek sóval.
Serpenyőben egy kanál kókuszzsírt hevítünk és elkezdjük pirítani benne a karikára vágott zöldségeket.
Először a karikázott újhagymát, a fokhagymát, a karikára vágott cukkinit, majd a karikára vágott zellerszárat, a karikára vágott sárgarépát és végük a szálasra vágott édesköményt is.
Reszelt gyömbérrel, sóval és pici borssal ízesítjük.
Ha átsült a zöldség, akkor rámorzsoljuk a Feta sajtot és durvára vágott dióval szórjuk meg.
Közben leszűrjük a kifőtt tésztát, meglocsoljuk egy kevés szűz olivaolajjal, tányérokra szedjük és rámerjük a zödséges fetás feltétet.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

http://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402715065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zb74 2013.05.06. 21:59:50

A Martelli család tésztaüzeméről magam is a legjobbakat hallottam, de a tésztákon valóban lehet érezni a különbséget? Mert ha igen, kipróbálnám én is. Más: a kókuszzsír használatának van valami speciális oka?

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2013.05.07. 11:26:42

@Zb74: én egyértelműen éreztem a tésztána különbséget, mert valahogy selymesebb, teltebb ízű, mint mondjuk egy Barilla.
(persze hétköznapra a Barillát is szeretem)
A kokuszzsir kicserélhető sima oliva olajra is. Véleményem szerint a kokuszzsir izben nem jelent hátrányt,de élettani hatása miatt kisérletezgettem vele.
Egyik barátom hozza be az országba nagy mennyiségben a kokuszzsirt és többször kapok belőle "kostólót".