Kollégás összejövetelre szerettem volna pár vendégváró sós és édes falatkát készíteni. Két napja böngésztem a net-et, hogy mit érdemes készíteni, aztán szerencsére rátaláltam, hogy ebben a témában már volt VKF! (Vigyázz, Kész, Főzz! ) Kicsivú összesítésével. Innen jött a gesztenyés golyó ötlete.

Végül összeállítottam a menüt mely nagy részét saját repertoárból vettem , de az édességet most először készítettem kissé átalakítva Bundásalma receptjét

Krumplis cukkinis fasírtgolyók
Kolbászos csigák és végül
Gesztenyés golyók.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók (28 db golyóhoz)
250 g édes gesztenyemassza
7 dkg teavaj
0,5 dl meggybefőtt
0,5 dl tej
1 kk Amaretto likőr
10 dkg darált háztartási keksz
10 dkg desszert csokireszelék
 
A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát egy műanyag tálban robotgéppel elkezdjük összekeverni a meggybefőtt levével és egy kevés tejjel. Ha nem esznek belőle gyerekek akkor egy kupamandula likőrt is adhatunk hozzá (TIPP: vagy egy kis jó minőségű rum is megteszi).
A vajat mikróban megolvasszuk és belekeverjük a gesztenyemasszába. Belekeverjük a darált háztartási kekszet. Ha nagyon puha a massza, akkor a darált keksz mennyiségével tudjuk beállítani az állagát.
Hűtőbe tesszük a negyed órára, hogy könnyebben formázható legyen.
Egyik kis tálba készítjük a meggydarabokat és egy másik lapos tányérba pedig a csokireszeléket.
A masszából a tenyerünkkel gombócokat formálunk, majd korong formára kilapítjuk. Ráhelyezzük a meggyet, beburkoljuk a gesztenyekoronggal, majd újra golyót formázunk belőle.
A végén a csokireszelékbe forgatjuk és kis papirkapszlikban tálaljuk. Felszolgálásig hűtőben tartjuk .
 

3 komment

Címkék: gesztenye

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr782607244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.25. 19:46:43

Jól néznek ki! Meg biztos finomak is!;))

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2011.02.12. 15:05:07

Köszi néha sikerül egy-egy jó kép is. :)
süti beállítások módosítása