A fasírt vagy vagdalt, ki hogyan nevezi, nagyon hálás vendégváró étel, mert előre is elkészíthető és mindenki szereti bekapkodni a kis golyócskákat.
A fasírtot igazán sokféle húsból és sokféle ízesítéssel lehet készíteni. A hagyományos magyaros változat mellett, nagyon finom a zöldséges, a bárányhúsos mentás arab ízű, vagy a csípősen édes kínai változata is. Férjem kedvence a vasútállomásokon az Utasellátóban kapható sok-sok kenyérrel készült nagy vagdalt, én meg inkább a közepes méretű reszelt cukkinis fasírtot szeretem a legjobban.
Most viszont egy olyan variációban készítettem, amiben egyesül vagyis "egybensül" a hús a krumpli és a zöldség is, azaz a darált húst reszelt krumplival és reszelt cukkínivel bolondítottam meg.
Sikeresnek könyveltem el ezt a házasítást, mert egy kisebb céges összejövetelre készítettem és nagy sikere volt.
 
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéscomb
1 kis fej vöröshagyma
1 kis cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
2 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
3 dkg piros paprika őrlemény
Só , bors
 
A vöröshagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a krumplikat lereszeljük és hozzákeverjük a darált húshoz.
Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát , majd sóval , borssal és piros paprikával ízesítjük. (Tipp: egy kis csípős piros paprikával pikánsabb lesz)
Gombócokat formálunk belőle és olajban kisütjük.
Én most snidlinges citromos tejfölös mártogatóssal szolgáltam föl.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr962605083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tivadar Martyin 2017.10.23. 22:22:01

Kedves Mágnes Dóra szeretnék kérni egy sziveséget hogy eltudná küldeni nekem az 1970-1980-as években volt kapható a vasútálomásokon utasellátóban fasirt annak a receptje kéne nekem. Az nagyon finom volt nem tudom hogy a mostani fasírt ami most kapható ugyan az az íze? Vagy ha netán valakinek a birtokában van ez a recept akkor elküldené nekem. Elöre is köszönöm Tisztelettel Martyin Tivadar
süti beállítások módosítása