A vajhal visszafogott íz világot képvisel a tengeri halak között. Húsa fehér, szinte szálkamentes és omlósan puhára sül. Íze tényleg emlékeztetett egy kicsit a csirkére.
Nem kell sokáig sütni, elég ha a külsejét arany színűre sütjük. Ha netán vastag szeletet vágunk, akkor azért érdemes figyelni, hogy a belseje is jól átsüljön.
Bármilyen körítés illik hozzá, de én most ananászos kesudiós jázminrizzsel tálaltam.
 
Hozzávalók:
60 dkg vajhal filé
Rózsabors
1 db lime
1 gerezd fokhagyma
 
A halból eltávolítjuk a vastag szálkás gerincét és feldaraboljuk. Sóval és törött rózsaborssal fűszerezzük be, majd meglocsoljuk egy fél lime levével.
Serpenyőben vajat hevítünk és rádobjuk a felszeletelt fokhagymát. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg és íze ne dominálja a halét, csak a vajat zamatosítjuk vele. 
A halszeleteket mindkét oldalukon 4-4 percig sütjük és közben még lime-ot facsarunk rá.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ananászos kesudiós jázminrizs
1 bögre jázminrizst kevés olajon fehéredésig pirítunk, majd felöntjük 2 bögre vízzel.Picikét megsózzuk és lassú tűzön pároljuk.
1 doboz konzerv ananász levét leöntjük és az ananász kockákat hozzáadjuk a félig megpuhult rizshez.
10 dkg kesudiót mozsárban kicsit durvára törjük , az 1 db piros húsú paprikát pici kockára vágjuk és szintén a rizshez adjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr942586480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása