Az eredeti Waldorf saláta a new yorki Waldorf Astoria szállodából származik, ahol 1893-ban (Több mint száz éve!) Oscar Tschisky az étterem vezetője alakította ki és szerepeltette először a szálloda menüjében . A saláta az első megjelenés óra kissé átalakult, mert az eredeti receptben piros húsú alma, szárzeller és majonéz szerepelt. A durvára tört diót már később adták hozzá. Az olasz- amerikai hatásra tálalják jégsaláta ágyon. A majonéz is mostanában joghurtos változatban sokkal elfogadottabb lett.
És az sem ritka, hogy a zöld szárzeller helyett mostanában fehér gyökérzellerrel készítik el.
És extrának nagyon finom, ha sajtkockákat is teszünk bele.
Tehát a hozzávalókban lehet egy kicsit rugalmasak, mert mindenhogyan finom és kész!
 
Hozzávalók:
1/2 db gyökér zeller
2 db piros alma
2 marék dió
1/2 jégsaláta
1/2 citrom leve
1 dl tejszín
1,5 dl natúr joghurt
5 ek. majonéz
Citromlé
Olivaolaj
1 ek. méz (vagy diétázóknak és paleosoknak nyírfacukor szirup)
 
A zellert meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük, azaz Julienne-re vágjuk. (Tipp: nagylukú reszelőn is lereszerhetjük , igy nem lesz olyan mutatós, de gyorsabban elkészül). Az alma magházát eltávolítjuk és a piros héjjával együtt vékony szeletekre vágjuk. A zellert és az almát egy tálba tesszük és citrommal meglocsoljuk. A diót mozsárban durvára törjük.
A jégsalátát ízlés szerint levelekre szedjük vagy felcsíkozzuk.  
Az öntethez összeöntjük a tejszínt a joghurttal , majd hozzákeverjük a majonézt és egy kis olivaolajat. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a salátás tál tartalmához keverjük és összeforgatjuk.
 Jól behűtjük és tálaláskor saláta levelekre tálaljuk, majd egy kis mézet csurgatunk a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr482550663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása