Ezt a túróval és sajttal készített sós rudacskákat szerintem már minden háztartásban elkészítették. Ez nem az a száraz fullasztó változat, hanem ami puha marad és sosem lehet abbahagyni!
Ideális sörkorcsolya vagy két főétkezés közötti rágcsálni való.
Elkészítése pofon egyszerű, még gyerekeknek is bátran ajánlom.
 
Hozzávalók:
50 dkg túró
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1,5 dl natur joghurt vagy tejföl
1 tojás
25 dkg reszelt sajt (fele trapista, fele füstölt sajt)
1 kk. sütőpor
1 ek só
 
Kenéshez:
1 tojás
7 dkg reszelt sajt
 
A sajtokat lereszeljük és a egyik harmadát félre tesszük a rudacskák megszórásához a nagyobbik felét (valójában a 2/3-át) pedig belekeverjük a tésztába. A hideg Rama margarint nagy lukú reszelőn lereszeljük . A tészta összes hozzávalóját beletesszük egy keverőtálba és összekeverjük.
Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük az egészet tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
Utána a derelyevágóval 1 cm széles és kb. 7-10 cm hosszú es rudacskákat vágunk belőlük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 170 C fokon sütjük 25 percig.
 

A bejegyzés trackback címe:

http://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr42550636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.