Az egyszerű édes menzás paradicsomlevest is jó betűtésztával, de most sokkal finomabb úri változatát készítettem el. Főzőmasinánál olvastam először az ötletet, aztán tovább böngésztem az olaszos és a hagyományos magyaros paradicsomlevesek változatának.
A gazdagon zöldségekkel készített sűrű paradicsompüré és parmezánból készített sajtgombócok bármelyik hétvégi menüben megállják a helyüket és vendégeinknek is bátran kínálhatjuk.
 
Hozzávalók:
1 szál vékonyabb póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 egész paradicsom
1/2 zeller
1 l 100% paradicsomlé
2 ek barna cukor
Bazsalikom
Só, bors
 
 
Vékonyra karikázzuk a póréhagymát és egy lábosban oliva olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymával együtt. . Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és nagylukú reszelőn belereszeljük a zellert. Kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük paradicsomlével.
Megszórjuk bazsalikommal, sóval, borssal (Tipp: én tettem bele egy pici olasz puttanesca fűszerkeveréket, ami zöldfűszereket , szárított olivabogyót és chilit is tartalmaz).
Feltétlenül tegyünk bele cukrot, hogy csökkentsük vele a leves savanyúságát.
15 perc lassú tűzön történő főzés után botmixerrel leturmixoljuk a levest, hogy sűrű krémes állagú paradicsomos pépet kapjunk.
Ha túl sűrű lett, akkor vízzel hígíthatjuk.
 
 
Parmezángombócok
 
Hozzávalók
2 tojás
1 ek tejföl
Petrezselyem
8 dkg reszelt parmezán sajt
 
A tojást habverővel felverjük egy műanyag tálban, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sót és a petrezselymet. Belekeverjük a reszelt parmezánt és lassanként hozzáadjuk a lisztet, hogy a nokedlinél sűrűbb formázható masszát kapjunk. A tésztát hűtőben pihentetjük negyed órán át, majd nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és sós vízben kifőzzük.
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr132476830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása