2010.07.25. 13:32
Szórós túrós szederrel
Az egyik legfinomabb túros süti amit talán még a muffinnál is egyszerűbb elkészíteni. Bármilyen nyári hazai gyümölccsel elkészíthető például meggyel, eperrel, málnával, barackkal de téli szezonban citromhéjjal megszórt mazsolával is nagyon finom. Nálunk most szeder terem a kertben, ezért kimentünk a családdal és közösen szedtünk pár szem szedret a sütihez.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
25 dkg túró
4 dl tej
3 db tojás
1 zacskó vaníliás cukor
20 dkg szeder vagy másik gyümölcs
A tepsi alját vastagon kikenjük vajjal. A lisztet , cukrot és sütőport összekeverjük egy tálban és a FELÉT beleszórjuk a tepsibe.
Egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd szétoszlatjuk rajta a gyümölcsöket is. A tejet összekeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral majd ráöntjük a tepsire. A lisztes keverék másik felével ismét beszórjuk.
A végén kis vajdarabkákat morzsolunk a tetejére és 200 C fokos sütőben 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A végén szépen összesülnek a hozzávalók. Csak akkor lehet szeletelni, amikor már kicsit kihűlt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek