2010.07.16. 14:37
Görög gyümölcsleves
Ebben a negyven fok körüli hőségben nem sok kedvem van nehéz kajákhoz, úgyhogy a családot megleptem egy könnyű nyári lecsóval és egy üdítően finom desszertnek is beillő hideg görög gyümölcslevessel.
Ezt a levest nem is kell főzni, csak feldarabolni a gyümölcsöt és összekeverni a levéhez valókat.
Hozzávalók:
1 kg barack (most nektarint használtam, de más gyümölcsökkel is érdemes kísérletezni)
3 dl tejszin
2 l narancslé
8 ek cukor
1 kk vanília
1/2 citrom leve.
A gyümölcsöt felkockázzuk, majd egy jól hűthető tálba tesszük. (Tipp: fém salátás tálba raktam, hogy a hűtőben hamarabb áthűljön). Ráöntjük a narancs juice-t és a tejszínt. Citromlével, cukorral és vaníliával ízestjük. Tegyük hűtőbe és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Szólj hozzá!
Címkék: tejszín barack
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek