Néha az dönti el nálunk a menüt, hogy milyen hús van a hentesnél. Most finom borjú húst kaptunk ami ideális gulyáshoz. Nem túl száraz, inkább lábszár és szegy vegyesen.

 

Hozzávalók

60 dkg borjú gulyás hús kockára vágva

2 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek. Paradicsom püré

2 ek. Piros paprika

4 db sárgarépa

2 db fehér répa petrezselyemmel együtt

1 db paradicsom

1 db paprika

1/2 kg krumpli kockára vágva

1 tojás és liszt a csipetkéhez

Só, bors

 1 db zöldpaprika (nem belefőzni, csak a tálaláshoz)

  

Lábosban kevés zsíron kicsit megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a borjú húst és ha megpörkölődött akkor megszórjuk piros paprikával és paradicsompürével. Kicsit elkeverjük és gyorsan felöntjük vízzel.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát a felszeletelt répákat, ízesítjük sóval borssal és még beletesszük a petrezselyem levelet is csokorban.

Lassú tűzön addig főzzük amíg a hús teljesen megpuhul. (ez kb. 1,5 -2 óra, a hústól függ).

Eztán hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a végén belefőzzük a csipetkét is.

A gulyást erős zöldpaprikával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

 

Csipetke készítése

Kis tálba felütünk egy tojást , egy csipet sóval és annyi liszttel elkeverjük amennyit a tészta felvesz. Kicsit keménynek kell lennie. Az ujjunkkal kis borsónyi tésztákat morzsolunk belőle lisztezett tálra és belefőzzük az ételbe. 5 perc alatt megfő.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr172060422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.06.07. 08:42:13

köménymagot neki!:)
süti beállítások módosítása