A klasszikus avokádós ráksaláta a családunkban visszatérő karácsonyi előétel. Ennek egy egyszerűbb, könnyebben elkészíthető olcsóbb változatát szoktam készíteni uzsonnára vagy hétvégi reggelire.
Eredeti recept szerint tojással és olajjal kell kikeverni, de én ilyenkor gyorsan csak tubusos majonéz használok. A kis garnélarákok helyett pedig megteszi a rákhúsimitáció (surimi rudacskák) is.
 
 
 
Hozzávalók:
2 db avokádó (akkor jó ha már krémesen összenyomható, de még nem feketedik)
1 db citrom leve
5 dkg majonéz
1 ek. Dijoni mustár
Petrezselyem , bazsalikom
Chilipaprika (vagy helyettesíthető cayene borssal)
Só, bors, chilipaprika
10 dkg Surimi rudak (azaz rákhúsimitáció)
 
Avokádót meghámozzuk és közében kettévágva kivesszük a magját. Az avokadó húsát összevágjuk egy tálba, majd rácsorgatjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és a majonézt. Apróra vágott chilit, sót és borsot szórunk rá. Botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
A zöld mártásba keverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot (Tipp: én most egy kis kaprot is adtam hozzá, de csak azért mert volt itthon)
Felszeleteljük a Surimit és belekeverjük a szószba. Pirítós vagy barna kenyérrel tálaljuk.
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr851979576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása