Van néhány finom diétás recept is a tarsolyomban. Ma ezt a tésztasalátát készítettük el. Ezt a receptet a Házipatika 5 hét alatt 5 kg fogyókúrás receptkönyvéből tanultam és egy kissé átalakítottam (szokásos módon)

1 adag 400 Kcal

Hozzávalók (4 személyre):
200 g durumbúzából száraztészta
30 dkg csirkemell (helyettesíthető párizsival vagy sonkával)
30 dkg csiperkegomba
4 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
15 dkg zöldborsó
1 kígyóuborka
3 db paradicsom

Öntethez:
4 dl tejföl
10 dkg rokfort
2 ek. Olivaolaj
1 ek. Citromlé
1 kk. fokhagymakrém
1 csipet fűszersó

A tésztát bő sós vízben kifőzzük, ha elkészült leszűrjük.  (TIpp: itt 3 szinű piros- fehér- zöld tésztát használtam)
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkét majd kiszedjük egy tálra. A csirke utáni olajban megpirítjuk még a gombát, majd a karikára vágott répát és a borsót is. Egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk és ha elkészült külön tálra szedjük.
Egy nagyobb salátás tálba beletesszük a szeletelt zellerszárat, kockára vágott kígyóuborkát, és kockára vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket a húst. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük salátára.
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr991908009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása