2010.02.06. 21:34
Tejszines szilvaszósz
Néha előfordul, hogy a hús krumplival együttes mellé nem savanyúságot kívánok hanem valami egzotikus szószt.
Nemrég csirkefasírt mellé készítettem az alábbi szilvaszószt.
Hozzávalók:
2dl szilvalekvár
1dl tejszín
1 ek liszt
Csillagánizs
Kardamon
Szegfűszeg
Kis lábosba tettem a házi szilvalekváromat és elkezdtem forralni. Hozzáadtam a keleti fűszereket, a csillagánizst, kardamont és szegfűszeget, majd a végén liszttel elhabart tejszínnel sűrítettem. Húsokhoz ízletes köret és kiegészítő lett belőle.
Szólj hozzá!
Címkék: szilva mártás szósz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek